top of page
DPF-kuva_edited.jpg

NYKYAIKAISTEN PÄÄSTÖLAITTEIDEN KORJAUS JA DIAGNOSTIIKKA

Me emme pelkää nykyautoja!

EGR, DPF, AdBlue, Urearuiskutus, mitä näitä nykyauton "kirosanoja" nyt onkaan? Varmasti tuttuja monelle. Muistettava kuitenkin on että ilman näitä järjestelmiä dieselkäyttöisiä autoja ei Euroopassa olis saanut myydä enää vuosiin. Autotehtaat eivät ole näitä ilkeyttään autoon asentaneet, mutta välillä näistä koituu käyttäjälle monenlaista harmia. Useimmiten siihen harmiin löytyy kuitenkin syy ja asiat ovat jatkossa vältettävissä. Dieselautoa voi käyttää väärin.

Vanhin ja klassisin "ongelman aiheuttaja" on EGR eli pakokaasujen takaisinkierrätys. Tästä on tullut tietyissä piireissä eräänlainen kirosana vuosien mittaan. EGR:n alkuperäinen tarkoitus on siis nimensä mukaisesti kierrättää pakokaasua takaisin imupuolelle, jolloin nokihiukkasia saadaan palamaan täydellisemmin. Samalla se nostattaa hieman pakokaasun lämpötilaa, jolloin DPF regenerointiprosessi on tehokkaampi ja suodatin kuormittuu lähtökohtaisesti vähemmän. Miinuspuolena taas on se, että EGR sotkee moottorin imupuolta ja on varsin yleinen ongelmien aiheuttaja vikaantuessaan. 

DPF, eli hiukkasloukku on suodatin, joka varastoi itseensä nokea muuttaen sen tuhkaksi. Auton luonnollinen regenerointiprosessi polttaa siihen kertyneet nokihiukkaset tuhkaksi mutta tuhka ei katoa koskaan suodattimesta pois. Ennen pitkää suodatin siis tulee tukkeutumaan ja se on joko uusittava tai pestävä auki. 

Me tarjoamme yhteistyökumppanimme DPF-Clean OY:n kanssa kustannustehokkaan DPF- pesupalvelun jolla suodatin saadaan jälleen uuden veroiseksi. 

Erittäin tärkeää näissä tilanteissa on myös diagnosoida MIKSI suodatin on tukossa ja korjata varsinainen syy. Erittäin usein hiukkasloukun tukkeutuminen ja siitä aiheutuva vikavalo on seuraus jostain muusta ongelmasta. Tässä kohtaa oikean syyn tunnistaminen on merkittävässä roolissa remontin onnistumisessa. Tällä vältetään ongelman nopea uusiutuminen.

AdBlue-  eli Urearuiskutusjärjestelmissä ruiskutetaan urealiuosta SCR-katalysaattoriin, jolla poistetaan typenoksideja (NoX). Urealiuoksen ongelma on jäätyminen n. -12 asteessa ja vanhenemisen myötä kiteytyminen. Lisäksi NoX-anturit ovat herkkiä ja arvokkaita. Saastelaitteiden tulee kokonaisuutena toimia kunnolla yhdessä, muuten alkaa kalliiden vikojen ketjureaktio. Suosittelemme siis aina kääntymistä meidän puoleemme mikäli autossasi vikavalo syttyy. Pitkittäminen pahentaa asiaa nopeasti.

Olemme keränneet verraten hyvän kokemuksen näiden järjestelmien vianhausta ja korjauksesta. Meiltä löytyykin ratkaisu oikeastaan mihin tahansa saastelaiteongelmaan ja se voidaan hoitaa monella tavalla. Ota yhteyttä ongelmasi kanssa ja etsitään juuri sinulle ja autollesi sopiva ratkaisu! Olemme nykyaikainen ja vastuullinen autohuolto. 

bottom of page