top of page
  • Writer's pictureTuukka Sairo

KNOPPITIETOA PAKKASESTA JA MITÄ SE TEKEE AUTOSSA
Tämän viikon alun pakkaset olivat kohtalokkaita todella monelle autolle. Meillä tuli ihan kunnon ryysis jota on purettu pitkin viikkoa ja varmaan ensi viikolla saadaan kiinni, tästä johtuen on sähköposteissa ja puheluissa nyt ollut hieman viivettä.

Vaikka keli ei nyt ollut vielä edes äärimmäinen, maksimi taisi olla -25 pakkasella, saatiin silti huolestuttavasti esimakua siitä mitä autojen huollon ja ennakoivan huolenpidon laiminlyönti saa aikaan. Seuraukset on olleet jumittuneita jarruja, ulos oksentuneita moottoriöljyjä, pullahtaneita tiivisteitä, jäätyneitä kennoja, öljynpaineongelmia ja valitettavasti jopa täystuhokin moottorille kun voitelu on estynyt.

Aina jos autossasi syttyy kylmäkäynnistyksen yhteydessä varsinkin öljynpainevalo, SAMMUTA moottori välittömästi ja hinauta auto korjaamolle. Tällöin todennäköisesti selvittäisiin pikku öljynvaihdolla ja tarkastuksilla tai pikku remontilla mutta muutaman minuutin ajo ilman öljynpaineita tuhoaa moottorin totaalisesti. Oheisessa kuvassa nähdään kun nokka-akseli on leikannut kiinni ja katkennut. Tämä aiheuttaa mäntäkosketuksen venttiileille ja sitä kautta viimeistelee senkin vähän mitä moottorissa olisi ollut ehjää ennen laakerivauriota.

VINKKI:


Pidä aina autossasi vähintään osakasko, joka sisältää hinauspalveluturvan ilman omavastuuta. Se maksaa muutaman kympin vuodessa mutta on aivan korvaamaton pelastus kun se vika tulee. Viallisella autolla ajaminen nostaa korjauksen loppulaskua arvaamattomasti. Hinausauton kuljettaja palvelee mielellään ja tuo autosi vaikkapa sitten meille tarkastettavaksi. Mielestämme niin pientä asiaa ei ole minkä vuoksi ei kannata olla meihin yhteydessä. Aina se neuvo ei edes maksa tai selvitään kympeillä, lähtökohta on se että yksikään hälytys ei ole aiheeton. Kaikki poikkeustilanteet autosi toiminnassa on syytä tarkastaa. Me olemme olemassa sitä varten. Muista vanha sanonta, parempi vara kuin vahinko


Tästä allaolevista linkeistä muistiin kolmen paikallisen hinauspalvelun yhteystiedot:

Ja vielä lisäyksenä:

HUOLTO EI OLE SAMA KUIN ÖLJYNVAIHTO!

Meillä tehdään autoosi nimenomaan määräaikaishuolto, jonka yksi osa usein se öljynvaihtokin on. Autoa EI ole asianmukaisesti huollettu vain öljyt ja suodatin vaihtamalla vaan määräajoin on oikeasti tärkeää tarkastaa autosta monia asioita ennakoivan korjaustarpeen havaitsemiseksi. Kiireettömät ja ennakoivat remontit on poikkeuksetta aina onnistuneempia ja edullisempia kuin liian myöhään tehdyt.


Auton huoltaminen on kuluerä, vaikkakin pienempi kuin sen korjaaminen. Tähän meillä on helpotus: Meillä on tarvittaessa mahdollisuus avata Autonhoitotili jolla voit jakaa huoltokustannukset jopa vuoden korottomalle maksuajalle. Jatkuvan Mekonomen Rahoitus limiittiluoton mahdollistaa Resurs Bank. Lue tästä lisää klikkaamalla TÄSTÄComments


bottom of page